Koolen Industries

Voor een snelle transitie naar duurzame energie

Duurzame energietechnologieën ontwikkelen zich razendsnel. Koolen Industries wil duurzame energie het nieuwe normaal maken voor iedereen. Betaalbaar, bereikbaar én beschikbaar.

Wij geloven dat ondernemerschap noodzakelijk is voor het versnellen van de energietransitie. Daarom investeren wij in cleantech bedrijven en helpen we hen in hun ontwikkeling. Daarnaast realiseren we ook integrale energieprojecten.

Dankzij onze brede kennis en expertise op het gebied van duurzame technologie oplossingen zijn wij in staat om totaaloplossingen te leveren voor de complexe energievraagstukken waar onze klanten mee te maken hebben. Denk aan het niet kunnen bouwen of uitbreiden van bedrijfsactiviteiten door onvoldoende aansluitcapaciteit. Ook voor hulp bij het aanleggen en winstgevend maken van slimme laadinfrastructuur voor auto’s of vrachtwagen op eigen locatie, al dan niet gecombineerd met eigen opwek en opslag, kunt u bij ons terecht.

Overstappen naar duurzaam

Steeds meer particulieren en bedrijven wereldwijd ruilen fossiele brandstoffen in voor duurzame energiebronnen. Nederland staat wat betreft het gebruik van duurzame energie wereldwijd aan kop. Zo wekken we met elkaar massaal zonnestroom op. In 2022 werd er zelfs 12,5 procent meer opgewekt dan in het jaar daarvoor. Deze positieve ontwikkeling geeft Koolen Industries nóg meer energie om te investeren in baanbrekende technologieën en projecten op het gebied van de energietransitie. De bouw van ons innovatieve Agri-Energiepark Bijsterhuizen is daar het perfecte voorbeeld van. Wij zijn daar zelf ingestapt om grootschalig zonne-energie op te wekken. Dit in combinatie met het telen van schaduwgewassen. Op 20.000 m2 landbouwgrond komen ruim 30.000 zonnepanelen te staan.

Hoe we het doen

Koolen Industries werkt samen met haar groepsbedrijven en andere innovatieve spelers om innovatie te versnellen. Samen krijg je immers meer gedaan dan alleen. De energietransitie is een multidisciplinaire uitdaging waar verschillende perspectieven talenten, technologieën en middelen voor nodig zijn. Door hardware te combineren met slimme software weten we het maximale uit het energiesysteem van onze klanten te halen, zowel technisch als financieel.

Sta je voor een uitdaging in duurzame energie?
Neem contact met ons op.